Lån penge nu – har du brug for et lån her og nu?

oktober 18, 2018 Slået fra Af admin

Lån penge nu og få råd til det hele

Er lommerne og sparegrisen blevet tømt hurtigere end regnet med, og har du brug for at låne penge lige nu og her? Så læs med her, og se hvad du skal gøre.

Tomme lommer? Lå penge nu og få råd til lidt mere

Er kassen ved at være tom, og står du og har brug for at låne penge lige nu? Så er der heldigvis masser af muligheder at vælge imellem på nettet – men du skal være opmærksom på, at det aldrig er helt gratis at låne penge. Derfor kan du her blive klogere på, hvad det i virkeligheden koster at låne penge, og hvor du kan finde de bedste og hurtigste lånemuligheder. I denne guide kan du blandt andet lære mere om:

  • Hvad du skal være opmærksom på, når du låner penge
  • Hvor du kan låne penge
  • Hvilke slags lån der er
  • Om du kan optage lån, når du er i RKI

Spørg dig selv, om der er et behov for at låne penge

Inden du sætter dig til rette og får læst denne guide til at låne penge her og nu, bør du først og fremmest gøre dig selv den tjeneste, at du genovervejer, om du overhovedet har brug for lånet – eller om du selv kan spare op. Det kan nemlig blive væsentligt dyrere, end du måske havde regnet med i første omgang, og hvis din nuværende indkomst ændre sig – hvis du evt. mister dit job og går på dagpenge, så kan det være svært at holde økonomien kørende. Og i sådanne tilfælde er risikoen for at optage nye lån endnu højere, hvilket kun betyder, at dit månedlige fribeløb bliver mindre.

Hvor kan du låne penge nu?

Så, det er en hastesag, og du skal bare have nogle skejser i hånden lige her og nu. Så er du heldigvis godt stillet, hvis du vel at mærke har en fornuftig kreditværdighed og ikke står i RKI. Herunder kigger vi på en række forskellige låneudbydere, hvor du kan låne penge nu. Låneudbyderne er:

De forskellige låneudbydere, som vi skal kigge på, er særlig velegnet til dine forskellige behov. Om du så står og har brug for en tusse til måneden ud, om der er behov for et større lån, eller om du bare lige har brug for lidt nyt kluns. Der er med andre ord masser af muligheder for at låne penge nu og her.

Disse forhold skal du være opmærksom på, når du låner penge

Inden du går ud og låner penge her og nu, er det en god ide, at du får et klar billede af, hvad et lån indebærer – samt hvordan afbetalingen i virkeligheden er skruet sammen. Det kan nemlig være væsentligt mere kompliceret, end du lige går og regner med i første omgang. Når du skal shoppe lån, hvad enten det er til bolig, bil eller forbrug, så er der altid en række faktorer, som du skal kigge særligt godt efter – det er:

  • Renten
  • ÅOP
  • Løbetid

Renten er det første, som du skal holde øje med, for det er netop, den som indikerer hvor meget, du kommer til at skulle betale i sidste ende. Hvor meget renten svinger kommer i sidste ende an på låneudbyderen. Låner du eksempelvis penge hos Staten i form af SU, hvis du er studerende, så betaler du faktisk kun 1 % procent i rente, når du studerer og 4 % i rente, når du er færdiguddannet. Sådanne rentesatser finder du ikke mange steder. Hos banken finder du typisk de laveste renter, som generelt ligger på 7 – 10 % for et forbrugslån. Skal du lån penge nu, kan du derimod regne med at må smide over 20 – 25 % i rente. ÅOP’en er derimod den årlige omkostning for lånet – den varierer altså efter lånets rente og dets løbetid. Har du eksempelvis et lån, som løber over adskillige år, kan du tage et kig på ÅOP’en. Løbetiden er varigheden på lånet, og her er de fleste forbrugslån typisk på et par år – alt efter lånets størrelse. Men for de hurtige lån, hvor du typisk bliver godkendt med det samme, så er løbetiden sjældent mere end et år, og er der tale om et SMS lån eller et kviklån, så er løbetiden typisk maksimalt 30 dage.

Lån penge nu hos Vivus

Skal det gå tjept med pengene, så er en god mulighed Vivus, som specialiserer sig inden for små lån (100 kroner – 12.000 kroner), som du betaler af inden for en måned. Vivus er det rette lån til dig, som bare gerne lige vil have lidt ekstra fyld i lommen sidst på måneden, som du så kan betale helt ud, når der kommer mønt ind på kontoen igen den 1. fra jobbet eller studiet. Den klare fordel ved Vivus er, at det hele er sat super nemt op, og du skal blot oprette dig som bruger og derefter indstiller du lånets størrelse og løbetid på slideren på siden. Derudover får du altid et helt transparent billede af, hvor meget dit lån kommer til at koste dig – der er med andre ord ikke nogen overraskelser.

Den helt store ulempe ved at låne penge igennem Vivus er uden tvivl, at det er dyrt. Vivus ligger iblandt de dyreste lån på markedet, og du kan sagtens ende ud med at optage et lån med en ÅOP på over 900 % - disse høje tal kommer af, at renten ikke falder, selvom du holder løbetiden på lånet nede på en kort tid. Det betyder, at du stadig kan ende ud med at skulle betale flere hundrede kroner for at tage et lån på 1000 kroner for blot en uge.

18 Oct 2018